Aannemersbedrijf Posch Beverwijk failliet

De muur rechts zal Posch niet meer afmaken.© foto bart vuijk

Bart Vuijk
Beverwijk

Aannemersbedrijf Posch uit Beverwijk is failliet. Op 22 augustus is door de rechter het faillissement uitgesproken. Ongeveer zes werknemers staan op straat.

Het bedrijf was gevestigd aan de Alkmaarseweg 97. Dat pand is inmiddels leeg. Ook andere locaties waar het bedrijf actief was, zijn opgedoekt.

Een van de ontslagen werknemers, Frits Lorjé (46), ging drie weken geleden nietsvermoedend op vakantie. Bij thuiskomst vond hij een brief op de mat waarin het faillissement werd gemeld. Verbijsterd heeft hij geprobeerd verhaal te halen bij zijn baas, de heer Posch, en de curator. Hij begrijpt er niets van.

,,Ik werk daar al 25 jaar. Ik ben min of meer opgegroeid in dat bedrijf. Posch werkte altijd voor gemeenten, waterschappen, bijna nooit voor particulieren. Er was genoeg werk te doen. En daar moest ik ineens mee ophouden. We waren net bezig met het opmetselen van de muren rondom het Beverplein, de parkeerplaats van de Beverhof. Die worden niet meer door ons afgemaakt. De curator zei: stoppen”, verhaalt Lorjé.

De werknemer is bij de loods geweest, waar het aannemersbedrijf zijn spullen opsloeg. ,,Alles is weggehaald, er ligt alleen nog grofvuil buiten het pand. De eigenaar van die loods is daar overigens niet blij mee.”

Ziekte

De heer Posch wil niet zoveel vertellen over de redenen van het faillissement van zijn bedrijf, dat overigens goed aangeschreven stond in de regio. De hoofdoorzaak kan hij wel aangeven. ,,Het komt voor tachtig procent door langdurig zieke medewerkers. Een van hen was drie jaar ziek.” Die kosten kon het bedrijf niet meer opbrengen, maakt Posch duidelijk. ,,Heel misschien komt er een doorstart.”

Of dat ervan komt, is nog niet duidelijk. Curator J.C. Siebert, die het faillissement van Posch behandelt, gaf aan dat hij pas later deze week een toelichting kan geven.

De gemeente Beverwijk was opdrachtgever voor de klus rond het Beverplein. Nadeel heeft de gemeente niet van het faillissement, zo maakt een woordvoerster duidelijk. ,,De helft van de muur die al af is, hebben wij betaald. De andere helft nog niet. Daar moeten we nu een andere aannemer voor zoeken. Voor ons is het enige nadeel van het faillissement dat dit werk vertraging oploopt.”

Riooloverstort

Posch was voor overheden in de IJmond een gewilde aannemer. Het bedrijf heeft een aantal aansprekende klussen uitgevoerd, zoals in 2014 de verwijdering van de riooloverstort op het strand van Wijk aan Zee. Sindsdien mag dit strand de blauwe vlag voeren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.