Nieuw zwembad Den Helder klaar voor schooljeugd

Redacteur Den Helder
Den Helder

Echt veel stress heeft hij niet, zwembadmanager Hans Bruinewoud. Waren er afgelopen zondag, tijdens het proefzwemmen door aannemerspersoneel en hun gezinnen, nog wel enige ’verbeterpuntjes’, Bruinewoud heeft er alle vertrouwen in dat het morgen, woensdagmiddag, allemaal goed gaat.

Want dan staan er een paar honderd schoolkinderen voor de deur van het Heersdiep om nu eindelijk dat nieuwe zwembad eens uit te proberen. ,,Afgelopen zondag waren er douches die het niet deden, de glijbaan was nog niet in gebruik en ook het water was te koud. Dat hopen we nu allemaal te hebben hersteld’’, zegt Bruinewoud, daags voor de invasie van schooljeugd.

En toch, ook voor de officiële opening, vrijdag 20 september, is nog niet alles gereed weet hij nu al. ,,In oktober worden nog twee speeltoestellen geleverd voor het peuterbad. Een walrusklasse onderzeeboot van drie meter lang, voorzien van glijbaan en een torentje waar kinderen in kunnen staan, en een vuurtoren waar overal water uitkomt. Tot die tijd willen we wat speelattributen huren zodat de kleintjes wel wat te spelen hebben.’’

Bruinewoud spreekt liever over een ’vooropening’. ,,We zijn straks voor 95 procent klaar. In oktober is het binnen helemaal klaar en volgend zomerseizoen zal ook de omgeving en het buitenbad klaar zijn, dan vindt er nog een toeristische opening plaats.’’Voor het proefzwemmen woensdag heeft de gemeente leerlingen van tien scholen uitgenodigd te weten: Thorbeckeschool, De Dijk, De Verrekijker, Jac. P Thijsseschool, De Lichtlijn, Schoterduijn, Eben Haëzer, Koningin Julianaschool, De Rank en De Fontein.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.