Jespers cluppie kampioen mozaïken Anna Paulowna met ‘Nooit vergeten’

De winnaar 'Nooit vergeten' staat aan de Molenvaart 527 in Breezand

De Toekomst-prijs is naar de Prikkids Graslaan gegaan. Zij prikten Beyoncé.

1 / 2
Michiel Snik
Breezand

De Nederlands kampioen mozaïeken heeft de titel ‘Nooit vergeten’ en staat  aan de Molenvaart 527 in Breezand.

Prikploeg ‘Jespers cluppie’ heeft de titel in de wacht gesleept. Geëmotioneerd nam het team de beker, het kampioensbord en de taart zaterdagavond in ontvangst. De mozaïek kreeg van de jury 114,4 punt.

Het verhaal achter de mozaïek is bijzonder. Op de mozaïek staat namelijk Jesper van den Berg. Een jonge jongen die tien jaar geleden bij een brand om het leven kwam. Hij werd slechts elf jaar.  Familie en vrienden van Jesper hebben hem op prachtige wijze vereeuwigd in een mozaïek. Hiermee wonnen ze de kampioenstitel van 2014.

JeugdkampioenDe winnares bij de jeugd was Liz Verbruggen. Zij prikte schaatsster Ireen Wüst en de jury gaf haar 104 punten.  De mozaïek staat aan de Wallerweg 5 in Breezand.

Winnende werkstukHet winnende werkstuk is het bewegende en waterspuwende Jungle Book van Jan Evert en de Zandvaartprikkers.

ToekomstBij de Toekomst is de prijs naar de Prikkids Graslaan gegaan. Zij prikten  Beyoncé. Een grote groep jeugd kwam zaterdagavond tijdens de prijsuitreiking naar voren om de prijs in ontvangst te nemen.

Naast deze winnaars zijn er nog veel meer mozaïeken te bekijken en er zijn vele andere activiteiten Dit alles is nog tot en met woensdag 23 april gratis te bezichtigen. Kijk voor de uitslagenlijst foto’s en meer elders op deze site en op www.bloemendagen.nl.Een uitgebreid verslag van de Bloemendagen komende dinsdag in de Schager Courant en in de Helderse Courant

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.