Tennistoppers van de toekomst bestrijden elkaar op Hoornse gravelbanen

Vincent Schot
Hoorn

Bij Sportcentrum Hoorn vindt deze week het drie sterren nationale FLEXICOMFORT jeugdranglijsttoernooi plaats. Hierin neemt de nationale subtop van Nederland het tegen elkaar op. Vrijdag om 10.30 uur gaan de finales van start.

In totaal verschenen er deze week 142 tennissers tussen de 10 en 16 jaar op de baan. Donderdag waren de halve finales. In de categorie jongens enkel tot en met 16 jaar stonden daarin Hoornaar Martijn Kerssens en Jasper-Oliver van Kleef tegenover elkaar. Eerstgenoemde - nummer vier van de plaatsingslijst en nummer 38 van Nederland - ging hierin na een spannende wedstrijd met de zege aan de haal: 7-5 en 7-6. In de finale wacht morgen de ongeplaatste Floris Podzimek.

Verder zijn er finales in de categorieën: jongens t/m 12 jaar, jongens t/m 14 jaar, meisjes t/m 12 jaar, meisjes t/m 14 jaar en meisjes t/m 16 jaar. Liefhebbers kunnen hier mooie partijen verwachten. De tennissers die in Hoorn op de baan verschijnen mogen immers allemaal worden gezien als potentiële tennistoppers van de toekomst, gezien hun ranking op de nationale ranglijst. Hierop staan zij tussen de elfde en de honderdste plaats.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen