Gudelj zet handtekening bij AZ

Theo Brinkman
Alkmaar

Nemanja Gudelj is definitief van AZ. De 21-jarige middenvelder zette zaterdagmiddag in Alkmaar zijn handtekening onder een contract tot 2017. Hij komt over van NAC.

Gudelj had de clubs voor het uitkiezen, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. De kans leek dan ook klein dat hij zou kiezen voor AZ, ook al omdat NAC zo’n drie miljoen euro vroeg voor het talent. Toch koos Gudelj voor de Alkmaarse club. ,,AZ komt op mij over als de gezondste club van Nederland. Ze hoefden niet eerst spelers te verkopen om mij te kunnen halen. En de selectie staat al, terwijl de voorbereiding nog moet beginnen. Bij andere clubs was er meer onduidelijkheid’’, zegt Gudelj. Belangrijk was ook, aldus Gudelj, dat AZ hem ‘een warm gevoel’ gaf. ,,Serviërs zijn gevoelsmensen’’, zegt hij met een lach. Gudelj groeide op in Brabant (waar zijn vader Nebojsa  jarenlang speelde voor NAC), maar is geboren in Servië. Hij is international van Jong Servië.

Na zijn contractondertekening in het Afas Stadion reed Gudelj met zijn ouders en zijn zusje naar sportcomplex ’t Lood. Daar keken ze naar de oefenwedstrijd AZ B1 – NAC B1. Zijn jongere broer Dragi (15) speelt in de B1 van NAC.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen