Begeleiders gezocht voor wandelingen op Texel

Fokke Zaagsma
Texel

De Werkgroep Gezond Natuur Wandelen Noord-Holland zoekt begeleiders voor aantrekkelijke, laagdrempelige wandelingen op Texel met groepen mensen die te weinig bewegen.

De initiatiefnemers zoeken vrijwilligers die op regelmatige basis de wandelgroepen willen begeleiden.

De wandelingen starten vanaf diverse plaatsen op Texel. Voor de begeleiding worden mensen gezocht die zelf graag wandelen in de natuur en hun enthousiasme willen overbrengen op anderen. Op termijn is het de bedoeling vanuit alle buitendorpen een wandeling aan te bieden.Het is de bedoeling om vanaf september wekelijks een wandeling van maximaal een uur te organiseren waar iedereen aan kan meedoen, maar die in de eerste plaats bedoeld is voor mensen die om welke reden dan ook minder bewegen.

In de Werkgroep Gezond Natuur Wandelen Noord-Holland zitten onder andere Landschap Noord-Holland , PWN, IVN en de wandelbond KNBLO-NL regio Noord-Holland. Bij het initiatief is een groot aantal Texelse organisaties betrokken, waaronder Texels Welzijn, Sportservice Texel, Nationaal Park Duinen van Texel, IVN afdeling Texel, wandelsportvereniging Het Gouden Boltje en Staatsbosbeheer.

Cursus De wandelingen zijn geen natuurexcursies, maar onderweg kan iets verteld worden door een begeleider over de natuur, het gebied of een groen thema. Per wandeling zijn er twee begeleiders. Voordat de wandelingen starten zal in overleg een dagcursus van de KNBLO voor nieuwe vrijwillige wandelbegeleiders worden georganiseerd op Texel. De kosten daarvan kunnen vergoed worden.

Meer informatie bij Ronald van Zon (rpvanzon@planet.nl of 06 10 349 911) en Jan Kuiper (info@kuipernatuurlijk.nl of 06 51 422 185).

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.