Meer dan het dubbele aantal deelnemers aan Battle4Life

Deelnemers aan de eerste editie van Battle4Life.© Foto Roy Gorres

Eric Molenaar
Hoorn

Aan de tweede Battle4Life, de obstakelrun ten bate van Inloophuis Pisa in het Julianapark, doen donderdag meer dan 700 mensen mee. Karin Zeeman had namens de organisatie al de hoop uitgesproken dat het aantal van vorig jaar (311) zou worden verdubbeld. Dat het nog hoger uitpakt zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de enthousiaste verhalen van deelnemers aan de zonovergoten editie van vorig jaar. Verder is de Battle4Life in trek bij bedrijven: 34 teams.

Op Hemelvaartsdag zelf kunnen zich nog enkele tientallen mensen inschrijven, in het gebouw van Always Forward. Aanmelding kan voor de laatste zes kilometer-groepen tussen 12.30 en 13 uur. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich melden tussen 9.15 en 9.30 uur. Hun afstand, de Kids Run, is 3 kilometer. Bijna honderd ’bikkels’ doen hieraan mee.

De andere deelnemers lopen vanaf de start bij Oranje Buiten een, twee of drie keer de ronde van 6 km. Een aantal van de 24 hindernissen zal bekend voorkomen. Zo begint het weer met een stukje zwemmen, met reddingvlotten waarin onderweg geklauterd moet worden. Die natte start viel vorig jaar wel mee, dankzij het mooie weer. De verwachting is dat het donderdag ook zonnig zal zijn.

Waden door de sloot behoort opnieuw tot het arsenaal. Sjouwen met een zandzak, de dijk op, is nieuw. Net als de ’monkeybar’ (pakladder). Er zijn verschillende obstakels met touwen en netten. De hoge houten wand is ook present. Een hindernis waar menigeen andermans hulp bij nodig heeft, maar dat is volgens Karin Zeeman symbolisch, voor de helpende hand die Pisa kan bieden aan mensen die kanker hebben en hun naasten.

Dankzij sponsoring gaan alle inkomsten en sponsorbijdragen van deelnemers volledig naar Pisa. Vorig jaar bracht Battle4Life zo’n 10.000 euro op.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen