Spelen fractie dichterbij voor atletes De Witte en Verstegen

Van onze verslaggever
Castricum

De Olympische Spelen zijn voor de Castricumse atletes Sanne Verstegen en Lisanne de Witte een stapje dichterbij gekomen. De Atletiekunie en sportkoepel NOC NSF hebben de kwalificatie-eisen voor ’Rio 2016’ naar aanleiding van recente dopingaffaires ’herijkt’.

Zeven limieten bij de mannen en negen grenswaarden bij de vrouwen zijn aangepast. De tijd waaraan Verstegen op de 800 meter moet voldoen, is bijgesteld tot twee minuten exact (was 1.59,90 minuut). De Witte dient een score van 51,50 seconden (was 51,30) te noteren. De persoonlijke records van Verstegen en De Witte zijn respectievelijk 2.00,55 minuten en 52,53 seconden. Overigens liggen de eisen voor het EK in Amsterdam begin juli, dat een maand voor de Spelen plaatsheeft, lager: 2.00,85 om 52,00.

Verstegen bereidt zich op dit moment in Zuid-Afrika voor op het buitenseizoen. De Witte is gisteren voor twee indoorraces naar Frankrijk afgereisd.

De limiet voor de marathon is ondanks de dopingproblematiek in Kenia niet gewijzigd. Castricummer Michel Butter moet daarom nog steeds 2.11,00 uur lopen om een olympisch startbewijs op te eisen. Hij waagt een nieuwe poging in Rotterdam (zondag 10 april), na afgelopen najaar op slechts acht seconden te zijn gestrand in Amsterdam.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.