Luxe woningen op sportcomplex Streepjesberg

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Tien luxe villa's op het zuidelijke deel van het huidige sportcomplex Streepjesberg aan de Hagedoornstraat in Nieuw Den Helder. Tegelijkertijd een geheel nieuw, maar bijna de helft kleiner, sportterrein met vier voetbalvelden, een nieuwe tribune met daaronder kleedkamers aan de noordkant van de Streepjesberg.

Dat is het plan van een groep initiatiefnemers, onder wie aannemer Kees Jan Tuin en architect Duco Kapitein. Burgemeester en wethouders zijn bereid daaraan planologisch mee te werken. Niet alleen omdat Den Helder daarmee 'landgoedwoningen' krijgt die wellicht vermogende inwoners naar de stad trekt, maar ook omdat het sportcomplex daarmee compacter en doelmatiger wordt. Ook de parkeeroverlast voor de buurt rond de Hagedoornstraat en Duinroosstraat valt weg. Er komt een nieuw parkeerterrein aan de Hortensiastraat, ten noorden van de school 't Tuselant.

Voordeel is bovendien dat het zuidelijk deel van het sportcomplex, los van de woningbouwkavels, weer wordt teruggegeven aan de natuur. Aanvankelijk wilden de initiatiefnemers de grond rondom de villa's onderwater zetten, zodat het een soort eilandwoningen zouden worden. Dit blijkt onhaalbaar. Het zou de grondwaterstand in de duinen en in de wijk Nieuw Den Helder ernstig verstoren.

Volgens wethouder Pia Bruin blijft de medewerking van de gemeente beperkt tot een planologische. Er wordt geen apart geld beschikbaar gesteld. ,,Het enige geld dat we beschikbaar hebben is het bedrag dat we nu gebruiken voor het onderhoud van De Streepjesberg. Dat is het.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.