Winkel rekende niet op een overwinning

Redactie Schagen
Kleine Sluis

Blij, maar voornamelijk opgelucht. Zo voelde Winkel aanvaller Jeroen Smit zich na de gewonnen beslissingswedstrijd tegen Hollandia T. ,,De selectie rekende niet op een overwinning", sprak de speler die zo bepalend was geweest.

Smit kampte aanvankelijk met een hamstringblessure. Dat was een aderlating voor Winkel. De vleugelaanvaller was dit seizoen een van de smaakmakers van de vierde klasse A. Hij herstelde echter opmerkelijk snel van zijn kwetsuur. Zo vlug dat er twijfel ontstond over de ernst van zijn blessure. Er werd niet uitgesloten dat Winkel zand in de ogen strooide van Hollandia T. Smit beweerde na afloop van het duel dat hij écht geblesseerd was. ,,Ik trainde dinsdagavond niet met de groep. Maar de club adviseerde mij om het nog een keer te proberen. De fysiotherapeut lapte mij vervolgens op."

De bewuste dij van Smit werd gekleurd door sporttape. De hamstringblessure beperkte hem niet in zijn spel. De dartele voetballer was als vanouds een plaaggeest voor de verdediging. Dat ondervond ook Richard Hoogeboom, de uitblinkende doelman van Hollandia T. ,,Wij roepen wel eens dat hij een versnelling in zijn versnelling heeft."

Waar Winkel in de openingsfase gegroepeerd voetbalde, ontbrak volgens Hoogeboom de organisatie aan de overzijde. Dat strafte de ploeg van Bosma genadeloos af. Na een half uur spelen toonde het scorebord een 3-0 tussenstand. Maar Hollandia T kwam langzamerhand beter in de wedstrijd. Nog voor de rust werd de achterstand teruggebracht tot 3-2. En geruime tijd hing zelfs de gelijkmaker in de lucht. De allerlaatste actie van Smit bracht Winkel de verlossing.

Bosma haalde Smit vervolgens naar de kant. ,,Het ging wel aardig. Ik miste alleen een aantal kansen. Of het een publiekswissel was? Wellicht. Maar ik zat er ook doorheen. Het ging niet meer. Het duel was vanaf de bank nog spannender."

Hoogeboom: ,,Als we het slimmer hadden gespeeld, hadden we kunnen winnen. We hanteerden bijvoorbeeld te vaak de lange bal, terwijl dat duidelijk geen effect had. En de rode kaart van Ted Hollenberg was zeer onnodig. Het ontbrak ons aan gogme. Hoewel Winkel de verdiende kampioen is, was de sfeer in de kleedkamer bedrukt."

De beslissingswedstrijd was het einde van een soap, waarin Winkel werd onttroond en Hollandia T het zwarte schaap was. Hoogeboom: ,,Het was een hele zure situatie. Zowel in als buiten het veld zijn er regels. Iedereen moet zich daar aan houden. Maar laten we eerlijk zijn, wij hebben ook geprobeerd om kaarten van het wedstrijdformulier te praten. Elke ploeg doet dat. Het lukt alleen nooit. Ik vind wel dat Winkel in de spiegel moet kijken. Regels zijn regels. Het is daarentegen belachelijk dat Roy Berndt als zogenaamde schuldige acht wedstrijden schorsing krijgt."

Ook Smit sprak van een aparte situatie. ,,Er leefde binnen de groep veel frustratie. Gericht op de buitenwereld, maar ook op elkaar. Gelukkig is het goed afgelopen. De titel is zeker niet in waarde gedaald.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.