Auto te water bij pontje Westeinde: 1 dode (7e update - video)

De N9 is afgesloten, zodat de auto van het slachtoffer kan worden opgetakeld. Foto DNP.nu/Hans Vrenegoor

De traumahelikopter vertrekt weer. Voor de inzittende in de auto kon niets meer worden gedaan.

Duikers van de marine arriveren bij het pontje Westeinde. Foto's Hedzer Faber

Natte broek en sokken als stille getuigen van een vergeefse reddingspoging.

Een kraan maakt zich op om de auto uit het kanaal te hijsen. Foto Peter van Aalst

1 / 5
ronald den boer en hedzer faber
JULIANADORP

Aan het Westeinde, bij het pontje over het Noordhollands Kanaal ter hoogte van Julianadorp en Anna Paulowna, is woensdagmorgen rond elf uur een auto te water geraakt. De bestuurder, een oudere man, is daarbij om het leven gekomen.

Het ongeval vond plaats aan de kant van Anna Paulowna. De man zou met zijn auto van de pont af gereden zijn. De pont is in beslag genomen voor sporenonderzoek door de politie.

De brandweer werd opgeroepen, evenals de Duik- en Demonteergroep van de marine. De gewaarschuwde traumahelikopter vertrok onverrichterzake.

Een van de eerste aanwezigen was Willem Tates uit Purmerend. ,,Ik stond in de rij voor de pont te wachten, toen we een mevrouw druk zagen gebaren. We zijn daarna met die mevrouw en een paar anderen in het water gesprongen. De auto dreef nog rond, de mevrouw kreeg de deur open. De bestuurder zat in de gordel maar maakte geen aanstalten om er uit te komen. We konden niets doen, want ineens dook de wagen onder water.''

Ook een agent van de daarna gearriveerde politiepatrouille ondernam nog een reddingspoging. Vergeefs.

De auto is rond kwart over vier uit het water getakeld. De politie heeft de pontwachtster aangehouden voor het onderzoek, heeft de politie zojuist bevestigd. ,,Dat betekent niet dat zij ergens van verdacht wordt'', benadrukt politiewoordvoerster Petrie Koenen. ,,We willen haar graag horen vanwege haar verantwoordelijke rol.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.