Koor zet laatste puntjes op de i in De Rijp

Saskia Knegtering
GRAFT-DE RIJP

Op de plek in De Rijp waar de koninklijke familie om 10 uur aankomt, wordt zaterdagochtend nog hard gerepeteerd door het gelegenheidskoor dat het Rijperlied zingt. „Kunnen jullie een beetje zachter zingen”, vraagt de dirigent. „En ik geloof nog geen woord van wat jullie zingen, jullie moeten het verhaal echt overbrengen met jullie lichaam en gezicht.”

In het zonnetje verzamelen zich steeds meer in Oranje outfits gehulde toeschouwers. Op de plek waar straks de koning en koningin met hun gevolg uitstappen, ligt een blauwe loper. Tegen half 10 arriveerden ook de kinderen die de koningin en prinsessen straks een boeketje mogen aanbieden. Ze zijn allemaal jarig op een dag waarop ook iemand van de koninklijke familie hun verjaardag vieren.

Sabine en Julia zijn twee van de gelukkigen. Ze hebben hun mooiste kleren aangetrokken en zijn best een beetje zenuwachtig, erkennen ze giechelend. De meisjes weten nog niet aan wie ze straks de bloemen mogen aanbieden. „Ik hoop Beatrix”, zegt Sabine. „En ik vind Laurentien heel leuk”, vertelt Julia. „Ik heb ook een boek van haar.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen