Derde kerstdag

Guusje Tromp

Drukte bij de bakker. En wat een mensen bij de slager. Niet door te komen bij de viskraam. Lange rijen bij de groenteboer. Bij de slijter kun je niet kiezen: rode of witte wijn? Die mooie outfit is er niet meer in jouw maat. Je kerstpakket viel tegen. De halve familie heeft griep. In de supermarkt zijn je benodigdheden uitverkocht. En je kersttaart is ingezakt.

Genoeg redenen voor een flinke portie kerststress en je hebt helemaal gelijk. Maar denk wel even na voor je je frustraties uit op de winkelmedewerker of caissière.

Om iedereen een fijne kerst te bezorgen, hebben zij de benen uit het lijf gelopen. Hun boodschappen moesten ze tussen het harde werken door doen. Ze werken vele uren achter elkaar.

En grote kans dat zij op eerste kerstdag gebroken op de bank zitten. Slik die sneer over een verkeerde bestelling of lange wachtrij gewoon even in, in het kader van de kerstgedachte. Een kerstgroet is veel leuker.

En wie de kerstdrukte in de supermarkten slecht trekt: wacht een of twee dagen met boodschappen doen. De meeste supermarkten gooien hun kerstwaar gelijk in de aanbieding.

Doe eerste en tweede kerstdag rustig aan met een fijne kerstfilm in je pyjama en makkelijk eten. En vier zondag gewoon ’derde kerstdag’. Die ingezakte kersttaart smaakt vast prima.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.