Uitgeest vervangt borden bij hondenlosloopgebieden

Sander van Lubeck
Uitgeest

Er komen speciaal voor de gemeente Uitgeest ontworpen borden bij de losloopgebieden voor honden. Zo’n vijftig bestaande borden worden vervangen.

De borden in een eigen huisstijl laten ontwerpen en bestellen is voordeliger dan de reeds bestaande borden te bestellen bij de hofleverancier van Nederlandse gemeenten, geeft een woordvoerster van de gemeente aan.

Het gaat om borden die de aanlijnverplichting, opruimverplichting of de losloopplekken accentueren. Veel van de huidige borden zijn niet of nauwelijks te lezen. Alleen de verbodsborden met de cartoonachtige hond (een wit rond bord met rode rand), die vooral hangen bij speeltuinen, voldoen nog.

Er worden bij de losloopplekken ook nieuwe afvalbakken geplaatst, met daarboven een dispenser voor plastic hondenpoepzakjes.

De losloopgebieden zijn te vinden rondom de Ziendervaart, op het bedrijventerrein en in de omgeving van de Kleis en de Waldijk.

De vervanging kost 10.000 euro. Dit bedrag was al gereserveerd in de voorjaarsnota. Het vervangen van de borden en het plaatsen van de bakken is onderdeel van een aanpassing in het hondenbeleid. Deze is opgesteld na klachten van inwoners, die kampten met overlast door honden. De gemeente is ook voornemens extra te controleren en verbaliseren, bijvoorbeeld wanneer hondenbezitters de hond laten poepen waar het niet mag. Tevens wil de gemeente de bestaande regels nadrukkelijker communiceren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.