Wijk aan Zee doet goede zaken

Derk Bruger
Derde klasse B

,,Ik vond dat wij in de eerste helft ontzettend goed gespeeld hebben”, blikte Wijk aan Zee-trainer Arvid Smit terug op het met 1-2 gewonnen duel bij VVH/Velserbroek.

Wijk aan Zee kwam in de eerste helft nog wel op een 1-0 achterstand. ,,Wij speelden dominant en VVH speelde een beetje op de counter zoals wij dat ook heel goed beheersen. In de omschakeling kwamen zij op voorsprong.”

Namens de kustdorpers stelde spits Lex Aardenburg nog voor rust orde op zaken door de 1-1 en de 1-2 aan te tekenen.

,,Ik heb in de rust gezegd dat we op dezelfde manier moesten blijven ballen, maar dat we wel op moesten passen voor de counter. Zelf hebben we niet meer zo goed gespeeld als in de eerste helft. Maar we hebben ook niks meer weggegeven.”

,,Het was gewoon een lekker dagje. Het weer was mooi, dan kan je na afloop met elkaar nog onder het genot van een versnapering de wedstrijd doorspreken en we hebben gewoon goed gevoetbald.”

Bijkomend voordeel voor de mannen van Smit is dat Bloemendaal met 2-1 verloor bij WSV’30. ,,Hierdoor staan we nu bovenaan in de derde periode met dertien uit vijf. Het gaat gewoon goed. Vorig jaar in de derde klasse haalden we aan de Haarlemse kant veertig punten. Nu hebben we dat aantal ook gehaald met nog vier wedstrijden te gaan. We hebben dus een mooie kans om ons ten opzichte van vorig seizoen flink te verbeteren. En mochten we dan een periode winnen, ja dat zou voor Wijk aan Zee erg mooi zijn. Maar er resteren ons nog vier zware wedstrijden.”

Volgende week staat er een inhaalronde op het programma. Wijk aan Zee is dan vrij. De nummer vijf van de derde klasse B hervat de competitie weer op 24 april, thuis tegen WSV’30.

Wijk aan Zee: Burger, Voorintholt, Rozestraten, Conijn, Fenenga, Schram (60. Van Gelderen), De Vries, Hittema (70. Niesten), Van Hooff, Aardenburg, Van der Waal (82. Kuilman).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen