Verslagenheid na overlijden voetbalsupporter

Tango 12 speelbal EK voetbal© ANP

Leonie de Vries

De 77-jarige supporter die in december in Amsterdam werd mishandeld door een amateurvoetballer, is woensdag overleden. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit donderdag laten weten. De club van het slachtoffer, OSV uit Amsterdam, reageerde verslagen.Het incident gebeurde begin december tijdens een wedstrijd tussen OSV en een andere Amsterdamse club, Sporting Noord. De 32-jarige verdachte speelde daarvoor.

De vermeende dader kreeg een rode kaart en zou door het lint zijn gegaan toen het slachtoffer zich daarover instemmend uitliet. Hij zou hem toen een harde schop hebben gegeven.

Het OM onderzoekt nog of het slachtoffer is overleden aan de gevolgen van de mishandeling in december. Vooralsnog verzwaart het de verdenking tegen de amateurvoetballer niet. Die wordt nu nog steeds verdacht van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling.

Het slachtoffer overleed woensdag in het ziekenhuis. Na de mishandeling moesten artsen zijn milt verwijderen vanwege een interne bloeding. De man werd ook enige tijd kunstmatig in coma gehouden, maar daaruit was hij ontwaakt.

„Wij zijn diep verslagen”, zei voorzitter Ilona Rozendaal van OSV donderdag. „Het komt als een donderslag bij heldere hemel.”

De verdachte zit nog vast. Sporting Noord heeft hem geroyeerd.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.