Stuur arbeiders weg van Dirkshorn

dirkshorn

De gemeente Harenkarspel is niet van plan om, zoals dat recent gebeurde in Andijk, buitenlandse seizoenarbeiders weg te sturen. In dit geval van bungalowpark De Horn in Dirkshorn.

Dick Beek, de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van De Horn riep de gemeente daartoe op tijdens de laatste raadsvergadering. De vereniging verkeert sinds enkele maanden in de problemen. De belasting legde beslag op een flink aantal percelen en een maand of drie terug deed een van de eigenaren aangifte van diefstal tegen enkele oud bestuursleden. De nieuwe vereniging zit financieel in zwaar weer.

Zodat er voorlopig niets komt van de plannen voor een betere infrastructuur op het park en verschillende vernieuwingen. Breed legde de raad uit, dat daarom ook niet alle beveiligingsmaatregelen kunnen worden genomen die men nodig acht. Volgens hem wordt ongeveer de helft van de 350 huisjes bewoond door niet geregistreerde seizoensarbeiders, vaak van Poolse afkomst. ,,En als de gemeente niets doet dan zijn het er volgend jaar tweehonderd. Dan komen die van Andijk ook naar hier.’’ Die arbeiders veroorzaken volgens hem overlast. Kennelijk kan de vereniging de individuele huisjeseigenaars niet in het gareel houden met een verplichting niet aan buitenlandse arbeiders te verhuren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.