Subsidie anders in Hollands Kroon

Harry de Jong
Anna Paulowna

De gemeente Hollands Kroon gaat met ingang van 1 januari 2017 de subsidiegelden anders verstrekken.

Met name de gemeentelijke bijdragen voor organisaties in de ouderenzorg, maatschappelijke voorzieningen en andere zorgpartners krijgen met die veranderingen te maken.

Dit komt doordat Hollands Kroon volgend jaar de zorginkoop bij één partij wil aanbesteden. Deze partij moet dan de volledige gemeentelijke zorg gaan regelen. Organisaties die nu nog activiteiten uitvoeren die onder die gemeentelijke zorg vallen, krijgen daar vanaf 2017 geen directe subsidie meer voor, maar moeten met de nieuwe partij om tafel.

Subsidiepot

Al met al gaat het om een bedrag van ruim een miljoen euro. Dat blijkt uit de subsidieplafonds die het college van burgemeester en wethouders onlangs heeft vastgesteld voor volgend jaar. In 2016 verandert er in principe nog niets in vergelijking met dit jaar.

Volgend jaar trekt de gemeente ruim 2,6 miljoen euro aan subsidies uit voor de Gezondheid (€214.654), Jeugd (€188.658), Kunst en Cultuur (€644.500), Sport, recreatie en toerisme (€578.133), Maatschappelijke voorzieningen en zorg (€793.125) en Ouderen (€199.331). Met name organisaties in die laatste twee thema's krijgen met de wijzigingen per 1 januari 2017 te maken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.