Heemskerk praat over renovatie van portieketagewoningen

Ies van Rij
Heemskerk

De gemeente Heemskerk wil doorgaan met de vernieuwing van verouderde veelal naoorlogse wijken. Een van de toekomstige projecten is mogelijk de Diepenbrockstraat en omgeving waar 160 portieketagewoningen staan.

Om de verschillende mogelijkheden in samenspraak met woningcorporatie Woon Op Maat te verkennen is deze week door het college van b en w een zogeheten bestuursopdracht geformuleerd. Aad Leek, directeur van Woon Op Maat, vindt het ’buitengewoon prematuur’ van de gemeente om dit nu al naar buiten te brengen.

,,We doen niets meer dan praten over locaties waar je in de verre toekomst wellicht aan de gang moet. Het is een discussie in het kader van de woonvisie 2020, dus nog ver weg.’’

Uit het besluit van b en w valt op te maken dat de gemeente bijzonder tevreden is over de woningrenovaties die afgelopen jaren in Heemskerk zijn uitgevoerd: ’Er zijn goede resultaten te melden in de samenwerking tussen gemeente en Woon op Maat. De leefomgeving is verbeterd en de doelen wat betreft volkshuisvesting zijn behaald’. Dit betekent, zegt het college, dat positief wordt aangekeken tegen het verzoek van de woningcorporatie om nieuwe projecten te verkennen.

Streven is de studie eind van het jaar gereed te hebben.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.