Zeg het met bloemen én champagne

© HSPublicity

Zeg Champagne-Ardenne en de gemiddelde Nederlander associeert de regio direct met het tongstrelende bruisende vocht: champagne. Minder bekend is het feit dat de streek in Frankrijk ook talrijke parken en botanische tuinen, kasteeltuinen en velden vol orchideeën telt die een bezoek waard zijn.

Bijzonder is onder meer de renaissance-kasteeltuin in Thonnance-les-Joinville. Eveneens prachtig zijn de botanische tuin van Marnay-sur-Seine en het voor Europa unieke bos met ruim 800 ‘kronkelbeuken’ in Verzy. Tevens is de regio uitgeroepen tot meest bloemrijke streek in Frankrijk.

Alle openbare tuinen en parken zijn gebundeld in een nieuwe Nederlandstalige brochure. Een gratis exemplaar van de brochure kan aangevraagd worden via contact@tourisme-champagne-ardenne.com. De brochure beschrijft tuinen in steden, botanische tuinen, tuinen op het platteland, kasteelparken en ongewone tuinen. Ook worden diverse evenementen beschreven, waaronder het truffels-en-boomgaardenevenement bij kasteel du Grand Jardin in Joinville, op 29 en 30 oktober.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.