Watertoren in Wieringerwaard te koop: 650.000 euro

Watertoren in Wieringerwaard te koop: 650.000 euro
De watertoren in Wieringerwaard in vol ornaat. Rechts de reinwaterkelder, waar eigenaar Peter Visser nu een winkel heeft.
© Foto Peter van Aalst
Wieringerwaard

De watertoren in Wieringerwaard staat te koop.

Het rijksmonument uit 1927 staat voor 650.000 euro kosten koper in de etalage.

Die prijs is inclusief reinwaterkelder met ingebouwde woning en pomphuis plus ruim 6300 vierkante meter grond.

Reinwaterkelder

Eigenaar Peter Visser (63) kocht de watertoren zelf elf jaar geleden, stak zijn ziel en zaligheid in het object en de reinwaterkelder, waarin hij een huis bouwde en winkel in kunst, kitsch, antiek en curiosa runt.

Visser neemt met pijn in het hart afscheid, maar stelt dat hij het onderhoud en beheer gezien zijn leeftijd op termijn verwacht niet langer in zijn eentje te kunnen bolwerken.

,,Zoiets als dit ben je niet à la minute kwijt. Als je wilt vertrekken, moet je daar een keer mee beginnen.’’

Verkopend makelaar is Jan-Willem Andriessen van Sotheby’s International Realty in Hilversum, specialist op het gebied van exclusief vastgoed door heel Nederland.

Schoonheid

,,Deze toren is wel een ongelofelijk mooie schoonheid, een echt liefhebbersobject. Het is een gaaf ding, staat er enorm goed bij. Als een fallus in het landschap’’, stelt hij.

,,Daar heb je een koper voor nodig, die het er helemaal in ziet zitten. Een avonturier, die daar ook geschikt voor is.’’

Voor de prijs van 650.000 euro kosten koper zit bij het rijksmonument uit 1927 ook een reinwaterkelder met inpandige woning plus pomphuis. En een lap grond van ruim 6300 vierkante meter.

De watertoren of reinwaterkelder kunnen ook apart van elkaar worden gekocht. ,,Iemand die wat wil, heeft hier sowieso enorme mogelijkheden. Die kan dingen laten gebeuren op deze plek.’’

Geïnteresseerden

Andriessen heeft al enkele ’verkennende telefoontjes’ gehad van geïnteresseerden over de watertoren in Wieringerwaard, die ook als gsm-mast wordt gebruikt.

,,Maar dit object is niet in één middagje verkocht’’, weet de expert, die door heel Nederland onder meer ook landgoederen, kastelen, grachtenpanden en penthouses in de etalage zet.

,,Watertorens zijn geen snelle handel, wel leuke. De wereld van mensen die ze kunnen betalen is al klein, die ze willen is nog kleiner.’’

Of uitbaatster Sigrid Seinstra van grand café/restaurant De Watertoren in de watertoren zaken kan blijven doen, hangt volgens de makelaar af van de toekomstige eigenaar.

,,Ik heb begrepen dat nu steeds een seizoenscontract voor kleinschalige horeca is afgesloten’’, aldus Andriessen. ,,Een eventuele koper bepaalt zelf of de verpachting wordt voortgezet.’’

,,Eerlijk gezegd hoop ik dat het allemaal nog even duurt, want ik sta er niet echt om te springen’’, zegt eigenaar Visser.

Vertrekken

,,Aan de andere kant, straks ben ik te oud om hier alles bij te houden en móet ik vertrekken. Geloof me, ik heb er hartstikke veel plezier in, maar ben wel mooi zeven dagen in de week bezig.’’

,,Maai hier bijvoorbeeld voor de grap maar eens het gras, dan ben je echt een hele poos druk. Dan kan het beter nu gebeuren, want dat houd ik geen jaren meer vol. Verkocht is verkocht, weg is weg.’’

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen