Tuindiner mag eindelijk voluit

Henk Jan den Ouden
Heiloo

Dit jaar kunnen ze dan eindelijk vol aan de bak: Remco Borsato en zijn team van Tuindiner.nl. Twintig Italiaanse dineravonden aan de Kapellaan in Heiloo, op een verrassende locatie.

Want wie op de Kapellaan rijdt, ziet we wat fraaie steenmuurtjes en houtkunst, maar wordt eenmaal door het hek verrast door een landgoedachtige tuin met oranjerie, grappige houten hutjes en een door grillige boompilaren gestutte houten stal.

Op een open plek in een echt bamboebos wordt regelmatig gemediteerd. ,,Maar het is ook een fantastische plek voor een intiem diner’’, zegt Remco Borsato als hij het slingerpaadje verlaat en tussen de bamboestengels staat.

Niet nodig

In die ambiance vinden de tuindiners plaats, vijf jaar geleden bedacht door Borsato. Toen bij een boer in de Schermer, nu voor het derde jaar bij Cees en Anita Zoon, die een hoveniersbedrijf hebben aan de Hogeweg, en de Lagelaan dus.

,,In het eerste jaar, in 2013, kregen we helaas van de gemeente een vergunning voor niet meer dan drie avonden. We hadden geen horecavergunning. Wij vonden dat we die niet nodig hadden, omdat het duidelijk om een evenement ging. Het was erg jammer, want we moesten tientallen mensen die al gereserveerd hadden helaas afbellen. Vorig jaar kwam de vergunning wel rond, maar heel laat, zodat we niet meer dan vijf diners kunnen houden. Maar dit jaar mogen we er twintig doen en als alles goed gaat, geen overlast en zo, volgend jaar ook.’’

Oranjerie

Het idee is eenvoudig. In de oranjerie op het terrein, die is overdekt en een mediterraanse sfeer heeft, staan diverse tafels, waarvan een lange houten voor zo’n vijftien personen. Vanaf zes uur is er een vijfgangendiner. Borsato kookt ter plaatse voor alle maximaal 34 gasten. ,,Dat lijkt zwaar, maar het valt wel mee hoor. Als je alles goed voorbereidt gaat het prima.’’

Het diner is Italiaans en biologisch van aard. Borsato noemt zichzelf ’passiekok’, want hij heeft ook een bedrijf in webdesign, webhosting en andere internetservices. Zijn Italiaanse vrouw Ylenia geeft Italiaanse taallessen en kookworkshops en is uiteraard als gastvrouw present op de dineravonden. De exacte samenstelling van het diner houdt Remco liever geheim, maar alle verdere informatie staat op www.tuindiner.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.