Betonruggen Engewormer gaan weg na ernstig ongeval

Rob Swartr.swart@hollandmediacombinatie.nl
Wormer

De gemeente Wormerland haalt de varkensruggen op de Engewormerringdijk weg.

De betonnen obstakels bij Bartelsluis kostten een wielrenner zondag bijna het leven. De man reed tegen de hindernis op en kwam hard ten val. Hij moest gereanimeerd worden en is ernstig gewond naar het VU-ziekenhuis gebracht.

Op de fietsstrook rijden dagelijks circa vijfhonderd scholieren en de gemeente heeft naar eigen zeggen niet eerder klachten gehad over deze fietssluis. Dagelijks rijden tevens 3.500 auto’s per etmaal over deze weg en op 15 december is één melding gedaan door gezamenlijke bewoners dat het autoverkeer zich niet voldoende aan de voorrangsregeling houdt. Dit is voor de gemeente aanleiding geweest om zich te beraden over maatregelen om de situatie aan te passen.

Vorige week vrijdag is bij de gemeente Wormerland een eerste incident over de veiligheidssituatie voor fietsers gemeld en zondagmorgen heeft het ongeluk met de wielrenner plaatsgevonden. De gemeente weet nog niet wat de precieze toedracht van het ongeluk is geweest, maar heeft besloten om uit voorzorg de fietssluis per direct te verwijderen.

Wethouder Frans Saelman: ,,We willen een zo veilig mogelijke verkeerssituatie voor alle verkeersdeelnemers en gaan de situatie opnieuw bekijken. Ik wens de betrokken wielrenner en zijn familie veel sterkte toe.”

De Engewormer is in de recente herfstvakantie heringericht met onder andere een fietssluis. Er was sprake van een gevaarlijke verkeerssituatie voor fietsers en de direct aangrenzende bewoners, omdat auto’s op dit smalle gedeelte elkaar in beide richtingen passeerden. De betrokken bewoners hebben lange tijd verzocht om de verkeerssituatie aan te passen. Uiteindelijk zijn in overleg met hen verkeersmaatregelen genomen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.