Buurtbijeenkomst over 'moskee' Saendelft

Ontwerp voor het gebouw van Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft, inclusief een gebedsruimte.

Willemien Schenkeveld
Assendelft

De Stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft houdt op 11 mei een bijeenkomst voor geïnteresseerden over haar bouwplan.

De stichting zegt te begrijpen dat omwonenden zich afvragen wat er nu precies gebouwd gaat worden aan de Omweg en wil hen daarover graag informeren.

In een persbericht legt Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft uit dat de stichting uit honderd leden, volwassenen en kinderen, bestaat en zich richt op de wijk. Het begon een paar jaar geleden met het aanspreken en coachen van jongeren die overlast veroorzaakten. Inmiddels zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, jongeren en hun ouders. Hiervoor willen ze graag een eigen onderkomen, met daarbij ook een gebedsruimte voor de leden. Die zal ongeveer 30 procent van het oppervlak van het pand innemen.

De stichting benadrukt afstand te nemen van 'elke extremistische idee of uiting van personen'. 'De stichting wenst op geen enkele manier geassocieerd te worden met extremisme, van welke vorm dan ook.'

Omwonenden, raadsleden en andere belanghebbenden zijn welkom op de bijeenkomst op 11 mei.  De stichting presenteert zich en gaat in gesprek met de aanwezigen over het bouwplan.

De bijeenkomst begint om kwart voor acht in buurtcentrum De Kaaik aan de Parkrijklaan, vanaf half acht staan de koffie en thee klaar.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.