Kaasmarkt: weer meer dan 100.000 bezoekers

Foto JJFoto / Tom Ruiter

Alkmaar

Voor de derde achtereenvolgende keer heeft een kaasmarktseizoen in 2010 meer dan 100.00 bezoekers opgeleverd. Dit jaar kwamen er ongeveer 105.000 mensen naar de kaasmarkt. Daarmee behoort 2010 tot de topjaren van de kaasmarkt.

Op de vrijdagochtenden deden dit seizoen 616 touringcars Alkmaar aan, tegenover 622 in 2009. Het aantal cruiseschepen dat Alkmaar aandeed steeg dit jaar van 81 tot 108.

Dat laatste is volgens de gemeente Alkmaar te danken aan het project Riviercruise & Motorchartervaart Noord-Holland. De VVV en toeristische ondernemers zorgen voor aantrekkelijke dagprogramma's en arrangementen zodat de passagiers ook de stad in gaan om te winkelen of een museum te bezoeken.

Om de bezoekers na de kaasmarkt in de stad te houden is dit seizoen gestart met de Living History Tours. Deze korte stadsrondleidingen met afsluitend een mini-voorstelling in een monument zijn goed bezocht, de bezetting was ruim 80 procent.

De kaasmarkt blijft cameraploegen van heinde en verre trekken. Het programma Globe Trekker met 30 miljoen kijkers via Discovery en National Geographic heeft twee vrijdagen gefilmd in Alkmaar en op de kaasmarkt.

De gemeente zegt kritisch te blijven kijken naar de markt en open te staan voor verbeteringen. De voorstellen die uit het aangekondigde burgerinitiatief naar voren komen om de kaasmarkt aantrekkelijker te maken worden in de voorbereiding van het nieuwe kaasmarktseizoen onderzocht.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.