Omroepduel in Alkmaar gaat lang duren

1 / 2
Gerard van Engelen
alkmaar

Het zou wel eens een lange, verbeten strijd kunnen worden, de slag om de officiële omroepstatus voor Alkmaar. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) maakt zich op voor een hete hoorzitting als de gemeenteraad deze maand de knoop heeft doorgehakt.

De ’Voice of Alkmaar’-battle is begonnen. De zittende omroep RTV-Alkmaar versus de nieuwe speler Alkmaar Centraal. Donderdag  gaat de politiek de geloofsbrieven van beide kandidaten onder de loep leggen.

Een hoop formaliteiten passeren de revue: rechtspersoonlijkheid, doelstellingen, en - heel belangrijk - de vraag of de ’programmaraad’ inderdaad Alkmaarders uit alle hoeken en gaten van de samenleving bevat.

Mediawethouder Victor Kloos heeft alvast wat voorwerk gedaan en geconcludeerd dat beide aanvragers voldoen aan de omroepwet. Het woord is dus nu aan de politiek.

Burgemeester en wethouders hebben al gekozen voor het ’nieuwe elan’ van Alkmaar Centraal, maar als de gemeenteraad dat advies overneemt is er voor RTV Alkmaar nog voldoende speelruimte over, zegt woordvoerder Jim Holterhuës van het commissariaat. ,,Nadat de gemeenteraad advies heeft uitgebracht is er bij ons een hoorzitting, waarin beide partijen alsnog aan bod komen. Daarna nemen we een besluit. En dat kan anders uitvallen dan dat van de raad.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.