Met 164 wandelaars eindigt Rondje Noordkop

Vleermuisdeskundige Jan Boshamer uit Julianadorp vertelt op de tussenstop van Rondje Julianadorp over deze kleine zoogdieren.© Foto Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Ed Dekker
Julianadorp

De twaalfde en laatste etappe van Rondje Noordkop vrijdag leidde 164 wandelaars door en rond Julianadorp. Het aantal deelnemers aan het nieuwe zomerse evenement van het Noordhollands Dagblad in de regio’s Den Helder en Schagen kwam daarmee op totaal 1730 personen, per dag bij elkaar opgeteld. Zes lezers waren gedurende de afgelopen twee weken elke dag van de partij. Velen deden aan één tocht of enkele tochten mee.

Gemiddeld telde elke etappe 144 wandelaars.

Op de tussenstop van het Rondje Julianadorp bij strandslag De Zandloper bracht Jan Boshamer uit Julianadorp zijn fascinatie voor vleermuizen in korte tijd over op de NHD-wandelaars. Hij geldt als dé vleermuisdeskundige van Noord-Holland.

Vleermuiskasten

In de Kop van Noord-Holland heeft Boshamer meer dan driehonderd vleermuiskasten geplaatst. Mijn zijn bijdrage nam Rondje Noordkop een voorschot op de Europese Nacht van de Vleermuis. Die was afgelopen nacht. De Zoogdiervereniging hield diverse activiteiten, ook in Noord-Holland.

’t Veld

Boshamer heeft begin deze maand ruim driehonderd vleermuizen geteld in de Martinuskerk in ’t Veld. Sjaak Stroet (71) uit ’t Veld, een van de wandelaars, zei daarover later onderweg: ,,We hebben gaas geplaatst voor de galmgaten van de kerk. Vleermuizen kunnen er door, kraaien niet.”

Lees hier alles over Rondje Noordkop terug.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.