Verwaarloosde honden Wieringen in beslag genomen

Redacteur Den Helder
WIERINGEN

De politie heeft op donderdag drie honden weggehaald uit een woning in Hippolytushoef. De honden waren ernstig ondervoed en verkeerden lichamelijk in slechte conditie. Eerder deze maand kreeg de politie al een tip dat er in de woning een grote hoeveelheid katten en drie honden zouden verblijven. De dieren zouden in slechte staat verkeren.

Bij onderzoek in de woning trof de politie vijf katten en twee kittens die er goed uitzagen. Er werd echter ook een hond aangetroffen die zo mager was dat de ribben te zien waren. Ook had het beest kale plekken.

De eigenares van de hond, een 40-jarige vrouw, werd aangeschreven dat zij voor 27 september met het dier naar een dierenarts moest gaan.Bij een hercontrole op donderdag trof de politie niet een, maar drie honden aan, die zonder eten of drinken in de bijkeuken opgesloten zaten. Ze waren broodmager en nagenoeg kaal. Een dierenarts, die ter plaatse de dieren onderzocht, moesten de honden direct worden weggehaald. Zij zijn inmiddels ondergebracht op een adres waar zij de juiste verzorging krijgen. Dit gebeurt op kosten van de eigenares, die bovendien een bekeuring kreeg.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.