Ziekenhuis lokt verpleegkundigen met hoge bonussen

© Foto RKZ
Beverwijk

In de strijd om gespecialiseerde verpleegkundigen zetten steeds meer ziekenhuizen bonussen in.

Het RKZ in Beverwijk heeft een wervingspremie en startbonus van 1000 euro ingevoerd. Bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, is het salaris ’tijdelijk’ met tien procent (circa 300 euro) verhoogd.

Wie hier een oncologisch verpleegkundige werft als nieuwe collega krijgt een ticket naar New York. Het AMC in Amsterdam geeft IC-verpleegkundigen een eindejaarsuitkering van 1250 euro als ze blijven. Ook het RKZ kent zo’n behoudbonus van 500 euro per jaar. Al gaat deze hier in de teampot ’om iets leuks te doen’.

Huisvesting

,,Eigenlijk zetten we alles in waarvan we denken dat het effect kan hebben. Zo bieden wij tijdelijke en gratis huisvesting aan zee voor anesthesieverpleegkundigen, IC-verpleegkundigen en SEH-verpleegkundigen (de schaarse posities) die van ver komen’’, aldus een woordvoerster van het RKZ.

Geen bonus

Het Tergooi ziekenhuis in Hilversum geeft ook een bonus op het werven van nieuw personeel. Dat kan oplopen tot maximaal 700 euro. De Noordwest Ziekenhuisgroep, Westfriesgasthuis, Waterlandziekenhuis, ZMC, LUMC, Alrijne en Spaarne Gasthuis geven geen bonussen.

Niet iedereen staat te juichen als er bonussen worden uitgedeeld. Volgens Ab Klink, bestuurslid van Coöperatie VGZ leidt dit tot ‘kannibalisatie’ en zullen de lonen er verder door stijgen. Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen plaatst kanttekeningen bij de bonussen om handen aan het bed te krijgen.

,,Als je met bonussen onder elkaars duiven schiet, los je in je eigen ziekenhuis de problemen op, maar bezorg je een collega problemen, zegt Wouter van der Horst van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen