Oude Niedorp toont kerkruïne en meer fraais

Ben Praat bij 'zijn' kerkruïne. Hij vertelt de Zomertoer over de brand van 34 jaar geleden. FOTO JOHN OUD

Redacteur NHD
oude niedorp

De onbekende schat van Oude Niedorp. De kerkruïne in het hart van het dorp is het waard om te ontdekken. De Zomertoer doet daarom zondag 7 augustus Oude Niedorp aan. De hele dag. Om er ook ander moois te ontdekken.

Precies halfweg heeft de Zomertoer iets bijzonders in petto. Een speciaal programma op de zondag na de eerste zes wandeldagen. Ook nu kan iedereen mee. De dag begint en eindigt bij pub en restaurant The Irish Cottage. Daar gaan we om 11 uur aan de wandel.

Bij de restanten van de kerk na een grote brand in 1977 horen we van de gemeente over de plannen om het open gebouw - zonder dak en ramen - te behoeden voor verder verval en geschikt te maken voor culturele activiteiten.

Wie meer interesse heeft in een maïsdoolhof, kan 's ochtends naar 'In de oude melkput', schuin aan de overkant. Daar tonen Wim en Marion van Tunen hun melkveehouderijbedrijf. Waar het goed feesten is.

's Middags is de Zomertoer gast bij Sfeerboerderij Jan Cees Lont. Tijdens de lunch daar vertelt Arie van Zoonen over zijn vader Jaap, een van de markantste dorpsbewoners ooit. Jan Cees Lont trakteert onder meer op een roofvogelshow. Dan naar de pub.

ED DEKKER

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.