Celstraf en therapie voor verwarde geweldpleger

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Dat A. Q. (28) op 18 april drie mannen in een woning in Den Helder had verwond stond vast. Maar wat de aanleiding voor de geweldplegingen waren geweest, is de rechtbank niet duidelijk geworden.

Het zou om een diefstal van een computer gaan. Maar de betrokkenen legden daarover dusdanig tegenstrijdige verklaringen af, dat de beroving niet bewezen werd verklaard. Bleven de verwondingen met een mes en een ijzeren stang over. Een van de mannen was een gebroken onderarm geslagen. Q. wist zelf ook niet precies waarom.

Hij wist alleen dat hij die dag uit zelfverdediging had gehandeld. Hij was daarna naar Drunen in Noord-Brabant gegaan. Daar was hij door de politie getraceerd na het aftappen van telefoonverkeer.

Q. is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar waarvan een derde deel voorwaardelijk. Er was door de officier van justitie vier jaar waarvan een kwart voorwaardelijk geëist. De in zijn geboorteland Somalië getraumatiseerde man moet een psychiatrische behandeling ondergaan. En hij moet zich onthouden van alcohol en cannabis.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.