Trainer Joeri Volkers per direct weg bij Zwaluwen'30

Foto Ronald Goedheer

Gerard van Engelen

HOORN - Zwaluwen’30 heeft per direct afscheid genomen van trainer Joeri Volkers. De hoofdklasser denkt dat Volkers niet in staat is het team met een positief resultaat door de nacompetitie te loodsen. Anand Jagdewsing, de voorganger van Volkers, is aangesteld als interim-trainer.

,,Anand kent de club nog uit zijn vorige periode bij Zwaluwen’30. Dat onze wegen destijds scheidden, had niets te maken met zijn kwaliteiten als trainer”, aldus pr-manager Leo van der Voort.

Volkers was bezig aan zijn tweede seizoen in Hoorn. Dat teleurstellend verliep. Waar de ploeg zich vorig seizoen net niet wist te plaatsten voor de topklasse, strijdt het dit seizoen tegen degradatie naar de eerste klasse.

Jagdewsing moet nu proberen de club van die afdaling te behoeden. Van 2005 tot en met 2009 stond de oefenmeester ook al aan het roer aan de Berkhouterweg. In 2007 behaalde hij toen de titel in de eerste klasse en een voor de club historische promotie naar de hoofdklasse. Dit seizoen is Jagdewsing tevens trainer van Westfriezen uit Zwaag. Die club speelde afgelopen zondag haar laatste competitieduel. Volgend seizoen staat Jagdewsing onder contract bij het Hoornse Always Forward.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.