’Geen spijt van fusie met Edam-Volendam’

’Geen spijt van fusie met Edam-Volendam’. Foto: ANP.

Redacteur Waterland
oosthuizen

,,In elke gemeente gebeurt wel wat’’, reageert Dirk Dijkshoorn, fractievoorzitter van Zeevangs Belang, nuchter op de politieke crisis in Edam-Volendam.

Zeevang gaat op 1 januari 2016 fuseren met de buurgemeente, waar vrijdag het college werd afgezet. Zeevangs Belang is met acht zetels de grootste partij in Zeevang en blijft ook na de herindeling bestaan.

Dijkshoorn heeft het nieuws uit Edam-Volendam met verbazing gevolgd. ,,Het gaat van dik hout zaagt men planken: inpakken en wegwezen. Het toont aan dat de ’Edam-Volendam-discussie’ diep zit. De strijd tussen de kernen is voor buitenstaanders moeilijk te bevatten.’’

Dijkshoorn hoopt straks met Zeevangs Belang in de nieuwe gemeenteraad een ’dempend effect’ teweeg te brengen. ,,Ik hoop dat wij de zaak een stuk gematigder kunnen krijgen.’’ Hij heeft niet het idee dat Zeevang in een wespennest stapt.

,,Zeevang krijgt geen spijt van deze fusie. In elke gemeente gebeurt wel wat. Purmerend heeft een gigantische schuld, Beemster wordt min of meer geannexeerd door Purmerend.’’

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.