64-jarige vrouw uit Landsmeer schopt straatrover in gezicht

Monique Bankras
Landsmeer

Een 64-jarige vrouw uit Landsmeer is slachtoffer geworden van een straatroof. Twee mannen hielden haar tegen op het fietspad tussen de Zuiderweg in Wijdewormer en Landsmeer. Ze probeerden haar van haar fiets te trekken.

Dat gebeurde tussen 19 uur en 20 uur op donderdag 5 mei. De politie maakte het incident woensdag pas bekend. Er is nog niemand aangehouden. Daarom worden getuigen gezocht.

Het slachtoffer fietste richting huis, toen zij ineens werd tegengehouden door twee mannen. Eén van de mannen trok aan de arm van de vrouw en zei dat ze haar bezittingen moest afstaan. Het slachtoffer gaf aan dat zij niets bij zich had.

De mannen werden kwaad en begonnen te schreeuwen. Eén man pakte de fiets van de vrouw vast. Zij schrok waardoor ze de man meerdere malen in zijn gezicht schopte. Het gezicht van de man zat daardoor onder het bloed.

Daarna probeerden de mannen het slachtoffer van haar fiets te trekken. Op dat moment kwamen er een man en een vrouw met een hond aangelopen. De man schreeuwde naar de mannen waar zij mee bezig waren. Daarop werd de vrouw losgelaten. Ze zag haar kans schoon om weg te fietsen. Ook de verdachten fietsten weg.

De politie vraagt het duo dat de vrouw hielp, om contact op te nemen. Ook andere getuigen wordt gevraagd zich te melden.

De ene verdachte is een licht getinte man van rond de 25 jaar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang en had een donkerkleurige pet op. Hij werd verwond aan zijn gezicht. De tweede man is ook licht getint en rond de 25 jaar. Over hem is verder niets bekend.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.