Voor eerst in vijf jaar geen offshorebeurs in Den Helder

Redacteur Den Helder
Den Helder

Voor het eerst sinds vijf jaar wordt er geen offshorebeurs in Den Helder meer gehouden.

Terwijl beursorganisator Navingo druk bezig is met de voorbereidingen voor Offshore Energy 2012 in de Amsterdamse RAI, blijft het in Den Helder angstig stil. Navingo, dat met steun van de gemeente en het bedrijfsleven de voet tussen de Nederlandse offshoredeur kreeg, houdt de beurs op 23 en 24 oktober voor de tweede keer in het RAI-complex van de hoofdstad.

Dan zal er ook weer een Helderse straatje zijn, want gemeente en diverse offshorebedrijven, willen natuurlijk aanwezig zijn op het nationale platform voor de industrie.

Maar na de tegenvallende lokale beurs die vorig jaar op Willemsoord gehouden werd, is er vooralsnog geen animo om een soortgelijk evenement te organiseren. Een groot verschil met vorig jaar toen vijf partijen zich meldden voor de organisatie. De eer ging toen naar Helder Media. Zij moesten opboksen tegen de gevolgen van de crisis en de grotere slagkracht van Navingo. Havenwethouder Kees Visser hoopt dat de Lentebeurs zich tot een alternatieve bedrijvenbeurs weet te ontwikkelen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.