Geen geld voor achtergestelde deposito

Klanten met achtergestelde vorderingen bij de failliete DSB-bank zien hun geld waarschijnlijk niet meer terug. De curatoren R. Schimmelpenninck en J. Kuiper schrijven dat in hun tweede verslag over de afhandeling van het faillissement.  In totaal zijn er 4700 crediteuren met een dergelijke achtergestelde vordering. Een aantal van hen heeft voor in totaal 147 miljoen euro aan claims ingediend. Er is dus geen geld voor, verwachten de curatoren.

Ook 5500 klanten die meer dan een ton spaargeld op de bank hadden staan, zijn de dupe. Zij hebben het tegoed boven een ton niet van de Nederlandsche Bank teruggekregen, tezamen een bedrag van 315 miljoen euro.

Van alle DSB klanten hebben er 3100 een klacht ingediend. In december is voor 160 mensen een betalingsaanpassing geregeld, omdat zij aan konden tonen dat zijn hun maandbedrag niet op konden brengen. De curatoren zullen alle klachtdossiers op individuele basis afhandelen. Met stichtingen die klanten vertegenwoordigen wordt eveneens onderhandeld. Vorige week heeft de stichting Hypotheekleed van Pieter Lakeman een claim van 2,8 miljard ingediend bij de curatoren vanwege het onrechtmatig handelen van de bank. Verder gaan rechtsbijstandsverzekeraars claims indienen.

De internetbedrijven van DSB gaan in de verkoop en ook voor Jaap.nl, de site waarop huizen te koop worden aangeboden, wordt met medeeigenaar Telegraaf Media Nederland onderhandeld over overname. Voor  ruim drieduizend domeinnamen van DSB Bank en DSB Beheer zullen ook kopers worden gezocht.

De afwikkeling van het faillissement zal nog jaren duren. Dit jaar zeker met de huidige intensiteit.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.