Marken onderuit op eigen veld

Redacteur Waterland
marken

Lang leek het er zaterdag op dat Marken en VVZ'49 genoegen moesten nemen met een punt, maar een nachtmerrie voor elke keeper werd werkelijkheid. Doelman Oudshoorn beging een overtreding in zijn eigen zestien en zag de daaropvolgende penalty genadeloos benut worden: 1-2.

Pas in de tweede helft zorgden beide ploegen voor wat spanning. Het tempo in de wedstrijd ging omhoog en dat zorgde na vier minuten al voor gejuich. Een op maat gegeven dieptepass van Michel Lion bereikte Michiel Appel die de bal op mooie wijze controleerde en de bal even mooi de rechterhoek in volleerde.

Lang konden de Markers er niet van genieten. Vijf minuten na de openingsgoal van Appel, werd de stand met enig fortuin gelijk getrokken. Matthijs Kortland zorgde voor de 1-1.

In de slotfase sloeg het noodlot toe voor de thuisploeg. De verdediging van Marken stond onder druk, waardoor de bal werd teruggespeeld op Oudshoorn. Die moest snel uitkomen. ,,Op dat moment ga je vol voor de bal, maar ik was te laat’’, verklaarde Oudshoorn. De penalty werd benut door de door Oudshoorn aangetikte Saddy de Koning: 1-2.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.