Website ’pedojager’ Chris Hölsken uit de lucht gehaald

hoorn

De website van ’pedojager’ Chris Hölsken is woensdag uit de lucht gehaald. Het hostingbedrijf is hiertoe overgegaan omdat Hölsken weigert gehoor te geven aan een vonnis van de rechter in Utrecht. Die bepaalde woensdag dat Hölsken persoonsgegevens van de zwager, een 61-jarige Hoornmaar, van de Eindhovense pedoseksueel Sytze van der V. van zijn site moet verwijderen.

Hölsken, door zijn tegenpartij aangeduid als 'pedojager', had op de site de foto, het adres, telefoonnummer en e-mailadres van de Hoornaar gepubliceerd. Hölsken zette de gegevens op internet, omdat het adres van de eenmanszaak van de Hoornaar als postadres diende voor de stichting Jep. Toen hij zijn zwager toestemming gaf zijn adres te gebruiken, wist de Hoornaar niet dat hij hiermee ook een stichting in huis haalde die zich bezig hield met pedofilie. Hij probeert ook al geruime tijd tevergeefs hier weer van af te komen.

Van der V. werd landelijk bekend, nadat de burgemeester van Eindhoven hem de toegang tot de stad had ontzegd. Ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug wilde hem niet binnen haar grenzen hebben. Die gebiedsverboden werden tijdens eerdere rechtszaken van tafel geveegd.

Vandaag besloot de rechter dat publicatie van de gegevens van de zwager in strijd is met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat het publiceren van de informatie nodig was om 'wantoestanden' aan de orde te stellen of te waarschuwen tegen de stichting, zoals Hölsken had gesteld, was volgens haar niet aangetoond.

Hölsken liet na de zitting weten in hoger beroep te gaan.

De zwager hoopt dat het oordeel een signaal is aan internetbedrijven om zorgvuldig om te springen met de problematiek rond pedoseksuelen en persoonsgegevens. Hij liet dat weten via zijn advocaat André van Knippenbergh.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen