Cultuurschatten ontdekt in Indonesië

In de hoofdstad van Bali in Indonesië hebben bouwvakkers bij toeval restanten van de oude Wasan-hindoetempel gevonden. Verwacht wordt dat de hindoetempel in Denpasar de grootste is op Bali. De bouwvakkers vonden de eerste steen op een meter diepte.

Later bleek deze steen het begin te zijn van een twintig meter lange vleugel. De spectaculaire opgraving is nog steeds in volle gang.

Het is niet de enige spectaculaire vondst in Indonesië van de afgelopen tijd. Na de piramides in Bandung en Garut is er nu ook een piramide gevonden in West-Java. Onderzoekers hebben bewezen dat de driehoekige berg Gunung Padang door mensen is gebouwd. Het indrukwekkende bouwwerk beschikt over meer dan vijftien heiligdommen, die verstopt zijn in de berg en alleen getoond kunnen worden dankzij radarbeelden. Naar schatting is de piramide ouder dan de piramides in Egypte.

Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan tweehonderd etnische bevolkingsgroepen.

Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (via Dubai), Singapore Airlines (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.