Uitvaartondernemer naar Staatsraad om bouwplan

Robert Jan van der Woud
Purmerend

U.N.C Uitvaartzorg stapt naar de Raad van State. De uitvaartondernemer tekent bezwaar aan tegen het bestemmingsplan voor de nieuwe Purmerendse wijk Klein Where.

Een opvallende zet, want eerder dit jaar gaf directeur Matthijs de Gee van U.N.C. nog aan dat hij in principe geen problemen heeft met het bouwplan op de locatie van bedrijventerrein De Where, waar het uitvaartcentrum nu nog is gevestigd. Al hield hij toen wel al een slag om de arm.

Woning

De bedoeling is namelijk dat het uitvaartcentrum wordt verhuisd naar de overkant van de Purmerweg, naar een terrein vlak naast de Algemene Begraafplaats van Purmerend. Dat terrein is al jaren geleden door de gemeente Purmerend gekocht. Er staat echter nog een woning, en de bewoner maakt vooralsnog geen aanstalten om te vertrekken. De gemeente heeft aangeboden dat de man naar een leegstaande boerderij bij bedrijventerrein De Baanstee-Noord kan verhuizen, maar daar nemen hij en zijn familieleden geen genoegen mee.

Nu de bedrijfsverplaatsing nog altijd niet zeker is, tekent U.N.C. formeel bezwaar aan tegen de plannen. ,,Een eventueel vertrek van U.N.C. van de huidige locatie zonder nieuwe locatie op of direct naast de algemene begraafplaats, is voor U.N.C. geen optie’’, liet De Gee eerder dit jaar al weten. ,,Het zou de exploitatie van ons uitvaartbedrijf in Purmerend onmogelijk maken, dan wel ten minste zeer ernstige en structurele schade toebrengen.’’

Alleen als er ’finale overeenstemming ontstaat over de voorgenomen nieuwbouwplannen van ons uitvaartcentrum’, zou het uitvaartcentrum akkoord gaan met de bouwplannen voor de nieuwe woonwijk, liet hij weten. Nu dat nog altijd niet het geval is, maakt het bedrijf de gang naar de Raad van State. Wanneer die zich over de kwestie buigt, is nog niet bekend.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.