Nieuwe Mazda3 is op alle vlakken verbeterd

Zichtbaar zijn vooral de wijzigingen aan het front van de auto: de nieuwe Mazda3 met op de neus de grote vijfpuntsgrille maakt een rijkere, stijlvollere indruk. De ruimte rondom de luchtinlaten is vergoot en de onderrand steekt iets verder naar voren. De achterbumper is dunner en de reflectoren zijn dichter bij de zijpanelen geplaatst.

In het interieur heeft Mazda optische wijzigingen doorgevoerd. De schakelaars en knoppen zijn nu bijvoorbeeld voorzien van zilverkleurige ringen, wat de zichtbaarheid vergroot. In de display van het informatiesysteem zijn de rode graphics vervangen door witte. Ook dat vergroot de leesbaarheid.

Een fractioneel dikkere B-stijl draagt bij aan een beter geluidscomfort. Een nieuwe stabilisatorstang verhoogt de stijfheid van de auto en zorgt voor een betere besturing en stabiliteit. Daarmee is de Mazda3 een nog fijnere auto voor de bestuurder. Er is keus uit vier benzine- en twee dieselmotoren. Ze zijn allemaal iets schoner en zuiniger dan voorheen. Mazda biedt ook een start-stopsysteem aan. De Mazda3 is leverbaar voor prijzen vanaf 18.990 euro voor de hatchback met 1,6-litermotor.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.