Vakantiestress

© HSPublicity

Een kwart van de Nederlanders met kinderen tot twaalf jaar geeft aan dat het kwijt raken van je kind in een menigte of op het strand de meeste stress oplevert tijdens de vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van Family Fun Travel, dat is uitgevoerd door USP Marketing Consultancy, onder gezinnen met kinderen tot twaalf jaar.

Alles klaar en ingepakt krijgen voor vertrek staat op de tweede plek. Een op de vijf Nederlanders vindt dit de grootste stressfactor. Volgens de onderzoekers lijkt het erop dat veel mensen tot het laatst toe bezig zijn om de werkzaamheden van hun werk goed af te ronden en vervolgens moeten ze alles nog inpakken. En als je met kinderen op vakantie gaat, moet je eenmaal meer inpakken en nadenken of je alles wel bij je hebt. Andere stressfactoren bij ouders zijn files onderweg, het ziek worden van je kind tijdens de vakantie en als je kinderen gaan jengelen in een openbare gelegenheid.

Genieten van de kinderen en zorgen dat die het naar hun zin hebben op vakantie vinden ouders het belangrijkst. Tot rust komen staat op nummer twee, gevolgd door de omgeving verkennen en activiteiten ondernemen.

Driekwart van de Nederlanders geeft aan dat ze op vakantie op zoek zijn naar balans. 17 procent van de gezinnen met kinderen doet voornamelijk wat de kinderen leuk vinden en iets meer dan 6 procent geeft aan dat ze voornamelijk doen wat de ouders belangrijk vinden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.