Proeven, bewegen en kijken op seniorenbeurs Hollands Kroon

Richard Zut
Anna Paulowna

Senioren uit de gemeente Hollands Kroon die persoonlijk kennis willen maken met wethouders die er voor deze doelgroep ’toe doen’, kunnen dat woensdag doen tijdens de derde Seniorenbeurs Hollands Kroon.

De wethouders Theo de Groot (openbare ruimte) en Mary van Gent (sociaal domein) houden er ’spreekuur’.

De dertig kramen tellende beurs gaat woensdagochtend om tien uur van start in de foyer van gemeentehuis De Ontmoeting in Anna Paulowna. Het thema van de seniorenbeurs is ’Voeding en Bewegen’.

Als het op voeding aankomt kunnen bezoekers van de Seniorenbeurs Hollands Kroon woensdag tussen 10 en 16 uur onder meer maaltijden proeven die worden verzorgd door Wonen Plus Welzijn en de centrale keuken van Woonzorggroep Samen.

Meedoen aan de fitheidtest van Sportservice Schagen is ook mogelijk, waarbij iedereen aansluitend een – geheel vrijblijvend – beweegadvies meekrijgt. Tevens zijn er demonstraties van beweegactiviteiten voor senioren, waarbij men zelf mee kan doen, zoals Dynamic Tennis, Lopend meer bewegen en Meer Bewegen voor Ouderen. Deze worden verzorgd door De Tegenpartij en Dokev (atletiek en gymnastiek.

Ondernemers en instanties uit de regio, maar ook van daarbuiten presenteren hun producten en diensten op deze seniorenbeurs. Allerlei nieuwtjes over zelfstandig wonen, thuiszorg en handige huishoudhulpjes (domotica) zijn er eveneens te vinden. Diverse zorginstellingen, welzijnsorganisaties en ergotherapeuten en vele anderen staan klaar om vragen te beantwoorden. Ook zijn leden van de wijkteams present.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.