Wonderbaarlijke verhalentocht

© HSPublicity

In vroeger tijden vertelden mensen elkaar verhalen om zich mee te vermaken. Veel van die verhalen gingen over de natuur.

Over hoe bepaalde planten of dieren aan hun naam zijn gekomen bijvoorbeeld. En over wat je allemaal niet kon overkomen als je buiten de bewoonde wereld kwam! Die vertellingen waren erg mooi en konden soms ook best eng zijn.

Dat weer een keer meemaken kan op woensdag 29 juni, dan wordt er namelijk een bijzondere, wonderbaarlijke verhalentocht over de Nieuwkoopse Plassen gehouden. Onderweg krijgen kinderen verhalen te horen over de planten en dieren waar ze langsvaren. Halverwege bezoeken ze een onbewoond eilandje.

Deze excursie is bedoeld voor kinderen tussen de zes en tien jaar, maar de (groot)ouders mogen natuurlijk ook mee. Houd rekening met het weer en trek schoenen aan die vies mogen worden. De tocht duurt van 14.00 tot 16.30 uur en start bij het bezoekerscentrum van de Nieuwkoopse Plassen aan de Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop.

Leden van Natuurmonumenten betalen 6 euro, niet-leden 9 euro. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.