Eén aanmelding voor horeca Purmerbos

Jamie Jenner op de beoogde locatie.

Jamie Jenner op de beoogde locatie.© Foto: Wim Egas

Sebastiaan van Loosbroek
Purmerend

De horecagelegenheid die Staatsbosbeheer in het Purmerbos in Purmerend van de grond wil krijgen met hulp van een particuliere ondernemer, komt nog niet van de grond.

Op dit moment heeft pas één ondernemer interesse getoond in het opzetten van een horecavoorziening. ,,Het loopt nog niet zo goed als we hadden gehoopt’’, erkent boswachter Jamie Jenner. ,,Maar we hebben de ondernemers ook maar zes weken de tijd gegeven, dat is misschien een vrij korte periode om te reageren.’’ De deadline is 1 september.

Staatsbosbeheer had de wervingsinformatie aanvankelijk alleen op de eigen site staan, maar heeft nu ook in media geadverteerd om de ondernemers ’actief’ te bereiken. Daarmee hoopt Staatsbosbeheer meer aanmeldingen te genereren. ,,Gebeurt dat niet, dan wordt volgende week besloten of we de aanmeldtermijn een maand verlengen. We hebben keus nodig, we willen echt de beste ondernemer kiezen. We willen niet dat die ene het ineens kan worden.’’

Jenner heeft vertrouwen in meer inschrijvingen. ,,Mensen zijn geneigd zich tegen de deadline aan te melden.’’ Vooralsnog sluit de aanmeldtermijn op 1 september.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.