Zwembadrestaurant wordt stuk gezelliger

Brian Klaaren (l) en zijn partner Raymond Tuit in ’Etenstijd.’ © Foto HMC/Ronald den Boer

Ronald den Boer
Den Helder

Een andere exploitant, een andere aankleding, een nieuwe naam. Het zwembadrestaurant in Aquacentrum Heersdiep krijgt vanaf zondag 3 april een tweede leven.

Brian Klaaren (23) heeft per 1 april de horeca in het zwembad overgenomen. Het vroegere Akwamare, met een droog en nat gedeelte én buitenterras, gaat vanaf dit weekend Etenstijd heten. Klaaren en zijn partner, kapper Raymond Tuit, maken een frisse start.

Het moet allemaal wat gezelliger en sfeervoller worden, vinden zij. Het bestaande meubilair is al aangevuld met een lange houten bank met kussens en leestafel, er komen grote plantenbakken en ook de verlichting wordt aangepast. Er komen ruimere openingstijden.

Goeds

,,Het blijft natuurlijk een zwembadrestaurant, dus de bekende patat, kroket en frikadel blijven we serveren. Maar ik wil ook luxe broodjes aanbieden en plateservice. Ik heb bovendien een andere koffiemachine gekocht. In plaats van vriesdroge koffie serveer ik koffie die van ter plekke versgemalen koffiebonen komt’’, vertelt Brian Klaaren. ,,Ik wil hier iets goeds neerzetten.’’

De geboren Wieringer deed horeca-ervaring op bij zijn ouders die in Hippolytushoef zaal Concordia hadden en hij werkte in restaurant Dikke Bries in Den Oever. Tot voor kort had Klaaren een baan in de offshore bij Total. Nu heeft hij zin in de nieuwe uitdaging.

,,Ik wil hier meer sfeer en persoonlijke aandacht brengen. In de eerste plaats door er zoveel mogelijk zelf te zijn, waarbij ik van twee mensen hulp krijg. En ik wil er méér van maken dan een restaurant voor zwembadbezoekers. Als wandelaars of omwonenden zin hebben in koffie of een hapje kunnen ze wat mij betreft ook terecht. Ouders die hier hun kind laten zwemmen en geen zin hebben om daarna nog te koken kunnen meeneemmaaltijden krijgen. Overigens komt hier ook een scherm te hangen waarop ouders beelden kunnen zien van het leszwemmen van hun kinderen. En wat kinderen betreft: natuurlijk blijven kinderfeestjes en andere arrangementen mogelijk.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.