VZV nadert uur van waarheid in nacompetitie

Johan Koorn
Voorhout

Het uur van de waarheid nadert voor de handbalvrouwen van Maedilon/VZV nu ook de derde wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie is gewonnen. Foreholte werd met 24-29 aan de zegekar gebonden.

De wedstrijd volgende week in Deurningen bij DSVD (zaterdag 16 april om 20.00 uur) lijkt alles bepalend. VZV kan daar een reuzenstap zetten richting het allerhoogste nationale handbalpodium.

Twee verre uitwedstrijden in 48 uur. Niet alleen fysiek, ook mentaal is dit toetje zwaar. De zo'n 150 meegereisde fans uit 't Veld, die zorgden voor een sfeervol witrood gekleurd vak, waren in moeilijke fases dan ook een geweldige steun.

De uitwedstrijd bij Foreholte leek haast een kopie van Fortissimo. Eerst achter, daarna sterk terugkomen om in de slotfase toe te slaan. Bij rust was de achterstand minimaal, 13-12. Na de pauze ging het duel tot 20-20 gelijk op. Er werd gestreden tot op het bot. Gevolg was wel dat regelmatig een tijdstraf werd uitgedeeld. Zo moest Britt Stegers na drie tijdstraffen vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Ook Foreholte zag iemand met rood vertrekken.

In de slotfase was VZV de betere ploeg. Lotte Houtenbos en Kim Jimmink waren trefzeker tot 23-26. Terwijl VZV-coach Betty Plasmeyer al werd gefeliciteerd door collega Ricardo Clarijs, zette VZV alles op alles om nog meer te scoren in de wetenschap dat elk doelpunt beslissend kan zijn. Djazzmin Trabelsi en Lisanne Kolken bepaalden de eindstand op een verschil van vijf.

Nu zeven dagen rust en dan volgt dé wedstrijd van het jaar.

Meer nieuws uit Sport