Baby’s verborgen in trommel en beautycase

Saskia Knegtering
Utrecht

Twee baby’s die in 2002 en 2004 in Amersfoort bij hun geboorte zouden zijn gedood door hun moeder, zijn na hun dood gewikkeld in plastic en een doek en opgeborgen in een beautycase en een koektrommel. Dat bleek dinsdag voor de rechtbank in Utrecht. Daar is de eerste zitting in de strafzaak tegen de nu 35-jarige moeder.

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de vrouw dat zij haar kinderen bij hun geboorte in de toiletpot liet liggen en voeding en zorg heeft onthouden. Het geslacht van de kindjes is niet genoemd. De vrouw, van wie de woonplaats ook niet wordt genoemd, heeft zichzelf in februari gemeld bij de politie.

De rechtszaak wordt niet eerder dan 17 september inhoudelijk behandeld, als het aan familie van de baby’tjes ligt achter gesloten deuren. De rechtbank stelde een beslissing daarover uit tot september.

Intussen wordt het onderzoek afgerond. Het wachten is nog op resultaten van sectie, dateringsonderzoek, radiologisch onderzoek van de stoffelijke resten, gynaecologisch onderzoek en psychologisch en psychiatrisch onderzoek.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.