Limburg in trek bij bedrijven

Vijftien buitenlandse bedrijven hebben in 2011 gekozen voor Limburg als vestigingsplaats. Daarmee is Limburg, op Amsterdam na, de populairste regio van Nederland voor buitenlandse investeerders. Dankzij de vijftien investeringsprojecten neemt het aantal arbeidsplaatsen in Limburg toe met 750.

Deze cijfers maakte minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) bekend tijdens een werkbezoek aan innovatieve ondernemers in Limburg. „Limburg is voor buitenlandse bedrijven interessant omdat kennis en kunde op het gebied van Chemie en Life Sciences hier bij elkaar zitten”, aldus de bewindsman. „De provincie kan zich nog verder onderscheiden door zich te richten op deze topsectoren.”

Nederland kent een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Doorslaggevend zijn het gunstige belastingklimaat en lagere arbeidskosten voor buitenlandse kenniswerkers. Daar komt voor Limburg een gunstige geografische ligging bij. Bovendien is er daar veel ruimte voor huisvesting en zijn er internationale scholen gevestigd. Daarbij kent Limburg een veelzijdig cultuuraanbod en de veeltaligheid van de Limburgers maakt er zakendoen voor buitenlanders aantrekkelijk.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.