Zalando fout met beschuldiging

Ed Brouwer

Corrie Hop heeft het aan de stok met Zalando die haar ervan beschuldigt een gedragen en gewassen sweatshirt te hebben teruggestuurd. Help!

Het GAP-shirt van €54,95 stuurt zij zonder te passen retour omdat zij sinds een aanrijding haar linkerarm niet meer goed kan bewegen en optillen en aantrekken van het shirt ondoenlijk is. Een week later mailt Zalando dat het teruggestuurde shirt is gedragen en gewassen. Zalando stuurt het opnieuw naar haar en Hop moet gewoon betalen. Ze is zelf niet thuis als de pakketdienst aanbelt en haar man het pakketje aanneemt. Boos mailt zij Zalando dat er niks van de beschuldiging klopt. Het shirt ruikt helemaal niet wasmiddel maar het is een ’vintage’ truitje dat er verwassen uitziet, misschien zit daar het misverstand?

Maar de enige reactie die zij krijgt is een aanmaning dat ze uiterlijk 7 maart moet hebben betaald, anders volgen sancties. „Wat moet ik nu doen? Toch betalen? Of niets betalen?”

Het wordt het laatste. Enkele dagen na onze vraag om opheldering aan Zalando krijgt mevrouw Hop een excuusmail. Zalando vindt achteraf dat het shirt onterecht naar mevrouw Hop is teruggestuurd. De nota wordt ingetrokken. Zalando vraagt of zij het shirt terug wil sturen in ruil voor een kortingscode van 10 procent.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.